Aan het plannen geslagen voor mijn nieuwe stek!

Afgelopen week vrij genomen van werk en behalve het inpakken van dozen en het doorgeven van adreswijzigingen natuurlijk ook tijd uitgetrokken voor het opdoen van inspiratie met dagtripjes naar onder andere Nijmegen, Amersfoort en Arnhem (thuiswedstrijd maar hierover later meer..!).
Behalve het rondneuzen in leuke zaakjes zit ik ook continu tot over m’n oren in de tijdschriften zoals natuurlijk Vtwonen maar ook het nieuwe Scandinavian LIVING by Bo Bedre: het tijdschrift voor jou als je ook zo’n Scandimaniac bent aldus Charlotte Ravnholt, hoofdredacteur van het blad. Het eerste nummer verscheen om en nabij eind oktober/begin november en is zeker een aanrader als je dus van de Scandinavische woonstijl houdt. Misschien vanuit onverwachte hoek maar mocht je de Libelle wel eens lezen of gewoon zo nu en dan van je moeder doorbladeren houd dan ook de woonsectie in de gaten want sinds er een nieuwe hoofdredacteur (Hilmar Mulder) is aangesteld, is het blad een stuk frisser en hipper geworden. Hilmar Mulder heeft onder andere voor Elle, Grazia, Cosmopolitan, VIVA en Marie Claire gewerkt aldus De Volkskrant. Hier kun je dus ook zeker wel leuke inspiratie opdoen. Verder zijn de reclamefolders van bijvoorbeeld Hema, Karwei, Praxis en Xenos goed kijkvoer voor in de ochtend (houd ook zeker Zeeman in de gaten, die hebben regelmatig erg leuke dingen en daar komt NL langzaamaan achter.. binnen de kortste tijd is alles uitverkocht) en ik vermaak me urenlang op Pinterest.. can’t stop it. Zwijmel weg bij de mooie plaatjes, zo verslavend. Ik heb al heel wat pins verzameld en allerlei moodboardjes aangemaakt. Check eens het moodboard Inspiration for my new home om letterlijk én figuurlijk een beeld te krijgen van de sfeer die ik voor ogen heb voor mijn nieuwe huis.
Verder afgelopen herfstvakantie natuurlijk even de Ikea doorgestruind om weer eens de collectie van dichtbij te bekijken (en wat er allemaal voor nieuwigheden bij zijn gekomen) maar ditmaal ook voor het specifiek uitzoeken van alle keukenonderdelen. Van frontjes tot kranen en wasbakken, alles is me zo goed als helder. Ik ga voor een mat witte VOXTORP keuken (zonder grepen) met een aanrechtblad van beton en roestvrijstalen details zoals de afzuigkap en inbouwoven. Het maken van dit betonnen aanrechtblad wordt weer een spannende klus want die wordt in hoogsteigen persoon door m’n vader gemaakt. Ik zal tegen de tijd dat het zo ver is, proberen een beschrijving en tips te geven voor het maken van zo’n aanrecht. Persoonlijk vind ik Ikea qua vormgeving absoluut niet onderdoen voor designkeukens maar mocht je nu toch behoefte hebben aan een apart of origineel ontwerp qua frontjes maar met de relatief goedkope ”binnenkant” van Ikea, kijk dan eens op www.reformcph.com voor een staaltje Ikea-hacking. Reform is een keukenbedrijf, opgericht door Michael Andersen en Jeppe Christensen. Deze Deense architecten leveren designfronts en -deuren voor keukens van Ikea.
Ook even bij de Karwei rond wezen neuzen voor behang en verf maar ook voor de meubeltjes. Over het algemeen vind ik de collectie meubels van Karwei erg cool. Zo heb ik ook de mooie, nieuwe collectie van WOOOD mogen aanschouwen. Zie hier een grote kanshebber als mijn nieuwe bank, een mooie 3-zitsbank van WOOOD genaamd Uma.
 Credits:
1. DeZeen 2. Cate st hill
Geschreven door
More from Femke

Kijk eens: mijn huis.. twaalf weken verder..!

Facebook Twitter Google+ Pinterest LinkedIn Om en nabij 12 weken geleden tekende...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *