Ik heb een huis gekocht!

YESS.. De koop van mijn nieuwe stulp is fi-na-lly rond! Het ging met grote ups en downs en het was dan ook een uber-spannende periode (van maar liefst 7,5 maand!). Ja, maak je borst maar nat als je als single-starter met een tijdelijk contract een huisje wil kopen. Bijna niet te doen. Maargoed het kostte me dan wel veel energie, het heeft ook heel veel leerzame momenten opgeleverd. Bijvoorbeeld mezelf op nummer 1 zetten zo nu en dan.. Ik ben super dankbaar voor de mensen om me heen die samen met mij de ”strijd” zijn aangegaan en support hebben geleverd! En mooi is ook dat ik nu aan het eind van deze rit mezelf niet alleen gelukkig mag prijzen met een hele leuke koopwoning maar ook met een vast contract bij mijn werkgever (welke ik overigens niet heb gekregen vanwege mijn koopwoning maar vanwege mijn verdienste op de werkvloer – het is alleen wat vervroegd omdat het me juist nu zou helpen bij het rond krijgen van de financiering van deze woning)!
Genoeg daarover. Het leukste begint nu want er moet een heeele hoop gebeuren voordat dit huis goed bewoonbaar is. Vind ik dan leuk, mijn vader had zo zijn bedenkingen toen we deze woning gingen bekijken .. 😛
Eerst maar eens wat achtergrond info.. Dit is wat je op Funda erover kan vinden: ”Op leuke locatie gelegen, karakteristieke te renoveren benedenwoning met zonnige tuin, vrijstaand stenen berging en achterom, op korte afstand van winkelvoorzieningen, uitvalswegen en de fraaie stadsparken Sonsbeek en Klarenbeek. Deze woning dateert van de jaren ’30 van de vorige eeuw en kenmerkt zich door de aanwezigheid van tal van oorspronkelijke details als glas-in-lood, paneeldeuren en fraaie marmeren schouwen. Hoewel op zich keurig bewoond en tamelijk goed onderhouden is een volledige modernisering aan te bevelen. De tuin is gelegen op het zuidoosten en biedt doordat deze omhoog loopt een zeer goede bezonning. De netto gebruiksoppervlakte bedraagt circa 80 m², de inhoud circa 275 m³. Verwarming geschiedt middels gaskachels.”
Er heeft een wat oudere mevrouw in gewoond die het appartement huurde. Zij leefde dus met gaskachels, een soort dixie cabine maar dan als douche-variant in een van de slaapkamers en met een oude geiser in de keuken. Verre van ideaal. Daarnaast had zij veel van de mooie elementen van een vooroorlogs huis weggemoffeld. Zo zat de houten vloer verstopt onder een vloerbedekking, de paneeldeuren werden omgedraaid en wie weet wat ik nog meer tegen ga komen tijdens het klussen.
Op de planning staat voorlopig een nieuwe keuken, aanleg van een douche (in mijn slaapkamer!), behandelen van de vloeren, muren en plafonds en daarnaast heeft al het technische geneuzel natuurlijk prioriteit zodat de basis goed is. Elektra en verwarming moet bijvoorbeeld nog compleet aangelegd/vervangen worden .. dat soort dingen. Nou ja.. eigenlijk komt het er wel op neer dat vrijwel alles aangepakt mag worden 😛
Hopelijk vinden jullie het leuk om de aankomende periode meegenomen te worden in de hele metamorfose van deze jaren 30 woning in Arnhem Noord. Het budget is wat krap gezien de hoeveelheid werk dus ik moet creatief te werk gaan. Een mooie uitdaging. Voordeel van dit project ‘oud huis – heeft opknapbeurt nodig’ is dat het helemaal naar eigen smaak en wens in te vullen is.
Overigens schijnt het zo te zijn dat ik niet de enige ben die zo gecharmeerd is van dit soort woningen. Waarom het jarig-dertighuis zo geliefd is geeft Bernard Hulsman aan in zijn artikel voor de NRC.
Hieronder de foto’s van hoe het er nu uit ziet.
Meer lezen over mijn struggles bij het kopen van een woning? Check deze post ook even, wie weet heb je er wat aan.. > ”Flawless een woning kopen (ahum)”.
       
Credits:
  1. Etsy – JulieAnnArt 2. Funda 3. Funda 4. Funda 5. Funda
Geschreven door
More from Femke

Ik heb een huis gekocht!

Facebook Twitter Google+ Pinterest LinkedIn YESS.. De koop van mijn nieuwe stulp...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *