Kamer opgefrist met zwaluwtjes behang van Karwei!

Mijn eetkamer een mini make over gegeven met behang op de muur. Het was uitvogelen;) hoe het behang erop moest vanwege het patroontje maar uiteindelijk zat het er met een middag supernetjes op. Het vliesbehang is vrij eenvoudig aan te brengen. De lijm kan gewoon op de muur en dan vervolgens de banen er tegenaan plakken. Uiteraard wel netjes en mooi aangesloten dus ook wel een secuur werkje. Het woord ”staartje” is meermaals voorbij gekomen gezien dat het mikpunt werd voor het werken met het patroon. Handig is het wel om deze klus samen te doen. Verder nog een paar tips:

  • Voordat je gaat behangen: verdiep je even in de wereld van behangen. Zo heeft elke rol een bepaald batchnummer. Wanneer je meerdere rollen nodig hebt is het wijsheid rollen van hetzelfde batchnummer te nemen. Deze komen uit dezelfde serie en hierdoor voorkom je kleurverschil
  • De eerste baan moet recht zijn! Ga er niet vanuit dat de muur recht is.. Maak gebruik van een loodlijn of doe zoals wij, en gebruik een laser die de rechte lijn voor je op de muur projecteert. Net zo makkelijk
  • Wees geduldig met het drogen. Probeer het proces niet sneller te laten gaan met het openen van ramen en of harder zetten van de verwarming. Het behang moet gelijk drogen om bv opkrullende randen te voorkomen. Mocht je onverhoopt toch opkrullers krijgen dan kun je best alsnog een beetje lijm onder de randjes aanbrengen en het netjes gladstrijken. Werkte bij mij prima.
  • Luchtbellen kun je openprikken met een naald of stanleymesje
  • Bij stopcontacten kun je het beste erover heen behangen en vervolgens vanuit het midden een gat maken en naar de randjes toe openknippen. Uiteraard eerst het kapje verwijderen. De flapjes kun je daarna wegknippen.

Het behang is heerlijk fris en maakt het ruimtelijk. Precies wat de muur en de kamer nodig had. Ik ben in mijn nopjes ermee. Zie hierboven het proces van begin tot eind op video.

Geschreven door
More from Femke

In love met houten vloeren!

Facebook Twitter Google+ Pinterest LinkedIn In het stulpje wat ik binnenkort mag...
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *