Over mij

NAAM:
Femke Koning (30)

BLOG:
www.houseaffair.nl

SINDS:
september 2016

WAAROM: 

Mijn hele leven lang ben ik al bezig met interieur en styling (misschien cliché maar niet minder waar). Al wist ik vroeger natuurlijk niet dat het zo genoemd werd, ik bemoeide me maar al te graag met de inrichting van mijn ouders en bedacht ook van alles voor in mijn eigen kamers. Ik weet nog dat ik een kamer wilde met een draaiwand die de kamer in tweeën zou verdelen zodat ik een ”chill”- en een werkgedeelte had. Op een gegeven moment had ik zelfs het idee om een ronde trap in mijn (slaap)kamer te laten maken die zou uitkomen op de zolder waar ik een soort mini-ontwerpstudio had gecreëerd. Tekentafel, lichtbak, speciale linialen, potloden en stiften .. alles erop en eraan. Allemaal aangeschaft ten tijde van mijn studie interieurstyling aan het Nimeto in Utrecht.

Tijdens mijn studentenjaren kon ik me nog wat meer gaan uitleven met mijn kamer in Breda. Ik vond het supercool om in één klap allemaal meubeltjes voor mezelf te kopen en mijn eigen ruimte te hebben en mooi te maken. Het werd m’n eerste restyling projectje. Ik kocht vervolgens ook zo’n beetje elke week bloemen en dacht bij mezelf wie doet dat nou als student.. je spaarzame centjes uitgeven aan bloemen! Ik smokkelde ze dan ook min of meer mee naar binnen.

Na de tweede studie vanuit Breda (terug)verhuisd naar Arnhem waar ik een aantal jaren in een leuk appartementje op de eerste verdieping heb gewoond. Hier kon ik ook weer creatief te werk gaan want de ruimte was opeens een stuk groter maar het budget was nog beperkt. Ondanks de vele complimenten die ik van visite kreeg (en waar mijn hart een sprongetje van maakte want = bevestiging dat ik best goed ben in dat wat ik leuk vind), zijn de mogelijkheden met een huurwoning natuurlijk beperkt.

Juni 2017, na een aantal maanden flink zwoegen en een heleboel ontzettend spannende momenten, sta ik op het punt mijn eerste koopwoning te betrekken in Arnhem Noord!! Het heeft bloed, zweet en tranen gekost om dit voor elkaar te krijgen maar met doorzettingsvermogen, vertrouwen, vindingrijkheid én, heel belangrijk, de juiste fijne mensen om me heen is het tóch gelukt en achteraf gezien is alles voor een reden gebeurd. Een nieuwe start in een droomstulp. Oud en vervallen maar barstensvol mooie details en karakter. Die details van dit vooroorlogse huis vind ik echt genieten. In deze jaren 30 (klus)woning wil ik graag gaan wonen en ik heb dan ook superveel zin om me helemaal uit te leven met het interieur en de styling. Hier wil ik mijn eigen plek van gaan maken want wonen en mezelf omringen met mooie, fijne spullen en precies de juiste sfeer is heel belangrijk voor mij. In mijn ogen is het dé basis om jezelf goed te voelen en zorgen deze juiste interieur-ingrediënten ervoor dat het samenzijn met vrienden en familie nog waardevoller wordt.

Dus, lang verhaal iets korter: van jongs af aan besmet met het styling-virus. Als zo lang ik het me kan herinneren pas ik het toe. Van kinderkamers tot studentenkamers en van een appartementje tot een eerste echte koopwoning! Ik kan dan ook concluderen dat mijn liefde voor interieur, styling, presentatie en mooie beelden best groot is en als een rode draad door mijn leven loopt. Het juiste interieur, in de juiste omgeving zorgt in mijn ogen voor de juiste sfeer en daarmee de juiste beleving. Een vrij essentieel onderdeel van een geslaagd etentje, feestje, relax momentje voor jezelf maar ook een meeting, winkelbezoek, vakantieverblijf of je huis die verkocht moet worden IS dus het interieur en de styling. Met andere woorden: beleving is cruciaal en doorslaggevend. Al een tijdlang spookt het door mijn hoofd om te starten met bloggen over interieur en styling zodat ik uiting kan geven aan dát wat ik leuk vind om te doen en zelf zo belangrijk vind. Ik kan hier zelf op terug kijken maar ook delen met anderen, voor wie wil. Een blog leent zich toch perfect voor het delen van mooie beelden, creatieve ideeën, styling-tips en hotspots. Het kopen van mijn huis, het opknappen, de vrijheid die ik heb in het stylen wat daarbij komt kijken en het lanceren van dit blogje is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Uitdagingen aangaan.. Helemaal nu ik aan de vooravond sta van het kopen van mijn eerste echte eigen huis moest het er wel van komen! Trots om deze passie uiteindelijk met andere liefhebbers te kunnen delen via dit blog, mijn uitlaatklep en persoonlijke dagboek in één.

Lieve mensen, dit is plezier voor mij maar hopelijk ook voor jullie.

Enjoy!